Wat zijn pvc dryback vloeren?

Pvc is een thermoplast en heet voluit polyvinylchloride. Pvc wordt gebruikt in vele verschillende soorten producten, waaronder vloeren en behang. Dryback pvc is een vloer die direct op een egaliseerde ondergrond wordt verlijmd.

Verwerking en onderhoud dryback pvc

Een dryback pvc wordt verlijmd op de vloer, de ondervloer moet dan ook werkingsvrij en super glad zijn. Een vlakke zandcement (beton) vloer moet geëgaliseerd en geschuurd worden. Een houten vloer is omdat deze kan werken, niet geschikt voor dryback pvc.
De dryback pvc-vloer bestaat uit stroken of tegelvormige delen die dun en soepel zijn. De slijtlaag is tussen de 0,3 en 0,55 mm en de bovenste laag is een laagje Polyurethaan. De PU zorgt voor bescherming en de mooie matte uitstraling. Een pvc vloer is volledig onderhoudsvrij door deze opbouw en hoeft alleen maar te worden gereinigd met lauw water en schoonmaakazijn.

Gebruik

Doordat dryback pvc zo dun is kan de warmte van vloerverwarming of de kou van vloerkoeling optimaal door de vloer heen komen. Een dryback vloer wordt dan ook als zeer aangenaam ervaren door mensen die vloerverwarming of vloerkoeling gebruiken. Ook de akoestiek wordt door dryback pvc enorm verbeterd, pvc is soepel en veel minder hard dan laminaat of hout waardoor het geluid veel beter wordt geabsorbeerd en het prettig loopt. Ook wanneer je overal dezelfde vloer wilt, is dryback pvc een uitkomst want je kunt het zonder problemen gebruiken in vochtige ruimtes. Wanneer je de muren tot aan de grond afwerkt, is het plaatsen van een plint bij een dryback pvc vloer niet meer nodig. De vloer kan strak tegen de muur worden geïnstalleerd.

Duurzaamheid

Een dryback pvc-vloer is supersterk en wordt in de praktijk nauwelijks vervangen.
Daarnaast bestaat meer dan de helft van de massa van pvc uit zout en een pvc product kan eenvoudig worden gerecycled. De keus voor een dryback pvc-vloer is dan ook een duurzame!

Wil je meer informatie over pvc vloeren? Kom dan langs in onze showroom in Nederweert of neem vrijblijvend contact met ons

Bel mij terug

15% korting op onze PVC vloeren

X
× Hoe kan ik je helpen?